Hasznos tudnivalók kádvásárláshoz

Ráengedhetem-e a csempét a kád szélére?

Nem! Ezt minden gyártó tiltja. Általában garanciavesztéssel jár.
Minden esetben szakemberrel, számlával és szakszerűen építesse be a kádját.

 

A beépített kádakba utólag is szerelhető hidromasszázs rendszer?

A legtöbb esetben nem. A masszázsrendszereket nem a helyszínen szerelik be, hanem szakműhelyben és próbapadon, vagyis a kádat kiszerelik a helyéről. A csövezés és a gépészet a kád külső oldalán van, ezért teljesen körbejárhatónak kell lennie a szereléskor. Ha szeretne hidromasszázs rendszert az érdemes előre betervezni.

 

Milyen magasra kell építeni egy kádat?

Általában 55-60 cm a legáltalánosabb magasság. Ennél alacsonyabbra is építhető ha a kád alatt a leeresztő és a szifon elhelyezése még megoldható és a kádból a víz elfolyása is megoldott.

   

Mivel tisztítsam az akryl kádamat?

Az akryl termékeket karcolásmentes, folyékony tisztítószerrel szabad kezelni, meleg vízzel öblíteni (max.: 60 fok), puha ronggyal törölni. Szemcsés súrolószerek alkalmazása nem javasolt, mert karcolhatják, mattíthatják a felületet. Erősen elhanyagolt felületet tisztítás után finom polírozó anyaggal lehet fényesíteni. A hígítók, maró és lúganyagok, körömlakk és annak lemosója a forró tárgyak, mint pl. cigaretta vagy elektromos berendezések károsítják a kád felületét.

 

Nehezen eltávolítható szennyeződést mivel szedjem le az akryl kádról?

Az acryl kádak felületéről filctoll, szilikon és egyéb nehezen eltávolítható szennyeződést a festék és háztartási boltokban kapható denaturált szesszel lehet biztonságosan eltávolítani. Egyéb oldószerekkel csak sérülések árán tudunk eltávolítani szennyeződést. Az aceton, nitro és cell hígítók, egyéb festékoldó szerek használata mindenképpen kerülendő!!

 

Beszerelhető-e világítás ha nem szeretnék masszázsrendszert?

A víz alatti világítás vagy fényfürdő önállóan is beszerelhető. Egy elektromos berendezésről van szó, melynek meg kell felelnie a műszaki és biztonsági előírásoknak, illetve szükséges lesz elektromos kiállás a kád alá.

  

Miért kell megvennem a kádlábat a kádhoz?

Azért fontos, mert biztonságosan és szakszerűen és nem utolsó sorban a kád fenéklemezének a sérülése nélkül csak a kádhoz adott gyári lábbal lehetséges a beépítés. Nemcsak könnyebben beépíthető a kád a vízszintező láb segítségével, de a magassága is könnyen beállítható. Sok esetben a láb egyben az előlap tartója is. A legtöbb gyártónál ha nem a gyári lábbal szerelik a terméket az a garancia elvesztésével jár.  Ez megfontolandó dolog, hogy egy minimális összeg megtakarításával érdemes-e 10 év garanciát elbukni.

 

Falra vagy a kádperemre szerelje a csaptelepet?

Mindkettőnek van előnye és hátránya.
A fali csapoknál látszik a zuhany gégecső, a csaptelep néha útban van akár a használónak, akár egy kádparaván felszerelését hiúsítja meg. Ha esetleg viszont probléma van a csapteleppel, akkor könnyedén szervízelhető és cserélhető. A normál fali csapok ára kedvezőbb a sűllyesztett kiviteleknél.
A sűllyesztett csapok esztétikusabbak. A gégecső nem látszik. Ha meghibásodás vagy bármi hiba van velük akkor nehezen vagy egyáltalán nem hozzáférhetők. Pl. egy kád belső fal felöli oldalára szerelt csapnál ha a gégecső tönkremegy csak a kád kiszerelésével cserélhető. Érdemes akkor dönteni a sűllyesztett csap mellett, ha az megbízható termék, rendelhető hozzá alkatrész és lehetőleg hozzáférhető helyre szerelni.

 

Mit kell vennem még a kádhoz, hogy használható legyen?

Kád le,-túlfolyó szettet mindenképpen. Ez szükséges a kád beépítése előtt. A kapaszkodók is a beépítés előtt kerülnek felszerelésre. A fejtámlák általában utólag is felhelyezhetők, legtöbbjük tapadókorongos.

 

Minden kádhoz lehet kapni paravánt?

Sok kádhoz létezik direkt hozzá való vagy méretében illeszkedő paraván, de nem mindhez. Mindenképpen javasoljuk, hogy csak szaküzletben, eladói segítséggel vegyen. Különösen az íves kádaknál.

 

Mitől függ egy kád ára?

A legtöbbször a felhasznált alapanyag és technológia, a márka ismertsége, a kád speciális mérete, formája sorol egy terméket egy árkategóriába. A nagyon olcsó termékek általában vékony és gyenge minőségű alapanyagból készülnek egy "nevesincs" gyárban. Ilyet nem érdemes venni, mert a kád egy beépített berendezési tárgy aminek a cseréje rendkívül költséges és munkaigényes feladat. Vannak termékek, amelyek jó minőségben, jó anyagból készülnek, de "túl vannak árazva". A gyártó a jelentős marketing költségét beépíti az árba. A kereskedésekben kapható széles választékból könnyedén lehet választani tartós, megbízható, jó minőségű terméket. Mindenképpen szakkereskedést javaslunk, ahol értenek hozzá és az Ön igényeinek megfelelő terméket kínálnak Önnek.

  

Előre kell tudni, hogy milyen kádam lesz?

Igen érdemes. Leginkább azért, hogy a lefolyó helye és a csaptelep elhelyezkedése is jó helyen legyen. Elérhető legyen a csap kívülről is könnyedén, a bent ülőnek ne legyen útba. Esetleg az utólagos paraván behajtható legyen a csaptól. Ezek előre tervezhetők, ha kér egy rajzot az üzletben.

 

Kérdés esetén látogasson el valamelyik bemutatótermünkbe vagy keresse kollégáinkat az elérhetőségeken.